Medische begeleiding in overdrive bij Lotto-Soudal: vier Belgische renners zijn herstellende

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Medische begeleiding in overdrive bij Lotto-Soudal: vier Belgische renners zijn herstellende
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er liggen nogal wat renners in de lappenmand bij Lotto-Soudal. Het Belgische team komt met info over de herstelperiode van Jasper De Buyst, Frederik Frison, Lawrence Naesen en Harm Vanhoucke. Lotto zal deze vier renners toch nog even moeten missen.

Jasper De Buyst kon gisteren zijn titel in de Heistse Pijl niet verdedigen. "Een ingreep aan het gebit was noodzakelijk nadat hij in de voorlaatste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke ten val kwam. De ingreep moet hem in staat stellen de komende weken weer normaal te functioneren", klinkt het in een persbericht.

DIEP GAAN IN KRACHTENARSENAAL

Bij Frederik Frison is het vooral recupereren na een zware Giro. De achterneef van de ploegleider heeft een infectie aan de luchtwegen opgelopen. "De renner is erg diep moeten gaan in zijn krachtenarsenaal om zijn eerste grote ronde uit te rijden. Het is onduidelijk wanneer hij in competitie kan terugkeren."

Onlangs werd bekend dat Lawrence Naesen te kampen heeft met klierkoorts. "Omdat de hersteltijd individueel varieert, is het afwachten hoe lang de ziekte Naesen uit competitie kan houden."

Tot slot is er nog Harm Vanhoucke. Hij wordt binnenkort prof en lijdt aan bloedarmoede. "Momenteel zijn de fysieke activiteiten stopgezet en wordt zijn situatie op de voet gevolgd. Volledig herstel is aan de orde voor hij kan terugkeren in competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties