Dauphiné nú al geslaagd voor Quick-Step-man Alaphilippe: "Met deze ritzege is mijn doel bereikt"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Dauphiné nú al geslaagd voor Quick-Step-man Alaphilippe: "Met deze ritzege is mijn doel bereikt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alweer bingo voor Quick-Step, dit keer in de Dauphiné. Alweer een prestigieus streepje extra op de zegelijst van 2018. Met dank aan Julian Alaphilippe, die het in de eerste stevige bergetappe meteen in stijl afmaakte.

De 25-jarige Fransman kwam voor een ritzege en heeft die ook beet, wat wil een mens die voor eigen volk rijdt nog meer? Opzet nu al geslaagd: "Deze etappe had ik met rood aangeduid. Gezien het parcours tot en met zondag had ik vandaag de grootste kans om te scoren." 

Niet evident

Alaphilippe kan nu in alle rust nog wat extra kilometers malen in de aanloop naar de Tour: "Een ritje meepikken, was mijn doel en dat heb ik bereikt. Dat stemt mij enorm tevreden. De Dauphiné is toch een belangrijke koers en met de Ronde van Frankrijk in aantocht zit iedereen in de buurt van zijn topconditie. Hier een etappe winnen, is dus niet zo evident."

Al was het wel geen gezondheidswandeling in de finale: "In de laatste vijf kilometer zat ik op mijn limiet, maar in het slot heb ik alles uit de kast gehaald en kon ik alsnog de klus klaren." De eindzege, daar is hij niet mee bezig: "Uiteraard ga ik mijn uiterste best doen, maar eerlijk? Als ik de volgende etappes bekijk, besef ik dat het heel lastig wordt om nog iets te doen. Mijn doel in deze Dauphiné is hoe dan ook bereikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties