Winnaar van Luik-Bastenaken-Luik haalt uit naar commissarissen UCI

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Winnaar van Luik-Bastenaken-Luik haalt uit naar commissarissen UCI
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors eindigde vijfde in de ploegentijdrit van de Dauphiné. Eén van zijn pionnen, Bob Jungels, kende een hectische voorbereiding. De Luxemburger moest de stuurpositie van zijn tijdritfiets plots veranderen en daar was hij niet gelukkig mee.

Dat er in de twee tijdritten van de Dauphiné een verschillende beslissing viel, daar stelt Jungels zich vragen bij. "Drie dagen geleden was er volgens de UCI-commissarissen niets mis met mijn stuurpositie voor de proloog. Voor de ploegentijdrit hadden we dezelfde fiets en dezelfde stuurpositie. Ik zie niet in waarom ik tijdens éénzelfde koers van positie zou veranderen. Maar plotseling is de fiets niet meer volgens de regels?"

De discussie ging over de afstand van de pads waar de armen van de renner op leunen, tot de top van de verlengde stuurstaven van de fiets. Die mag maximaal tien centimeter bedragen en dat was volgens de commissarissen niet het geval. Blijkbaar hadden ze dit keer niet gemeten vanaf de voorkant, maar wel vanaf het midden van de pads.

NIEUWE PROCEDURE

Het is ook al aangekondigd dat dit zo hoort, maar die procedure zou in principe pas ingaan op 1 januari van volgend jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties