Wout van Aert klaar voor 'comeback' en hij doet ons al meteen dromen: "Daar maak ik graag mijn grote zomerdoel van"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 11 reacties
Wout van Aert klaar voor 'comeback' en hij doet ons al meteen dromen: "Daar maak ik graag mijn grote zomerdoel van"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bijna twee maanden is het geleden dat we Wout van Aert nog eens in actie zagen. Onze wereldkampioen veldrijden, die een straf voorjaarsdebuut achter de rug heeft, is echter helemaal klaar om het tweede luik van zijn wegseizoen aan te snijden. En ja, hij heeft nog duidelijke ambities.

De 23-jarige klepper van Veranda’s Willems-Crelan zou eind juni misschien al iets kunnen tonen op het BK in het Waalse Binche, maar Van Aert himself tempert de verwachtingen: "Het is onmogelijk om na amper zes weken trainen al mijn topniveau te halen. Ik kan en mag ook niet álles willen", klinkt het in HLN.  

"Mijn seizoensplanning gaat onvermijdelijk gepaard met keuzes maken, anders houdt het nooit op. Hoezeer het parcours me ook moet liggen, die titelstrijd past gewoon niet in mijn plaatje. Maar ik treur niet want er ligt nog veel moois te blinken. Ik maak van het EK in Glasgow op 12 augustus graag mijn grote zomerdoel."

Leuke uitdaging

En daar is een reden voor: "Die koers is op maat van de Vlaams-klassieke renners, zo liet bondscoach Kevin De Weert mij weten. Een leuke uitdaging dus." De nummer negen van de Ronde van Vlaanderen zal in juli ook van de partij zijn in de knap lastige Ronde van Oostenrijk.

Wél moet Van Aert nog beslissen of hij vervolgens van start gaat in de Ronde van Wallonië of opteert voor de Ronde van Denemarken. Na het Europees kampioenschap op de weg is het weer tijd om volop te focussen op het veldrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties