Belgen maken de koers, Daniel Martin indrukwekkend bergop en andere renner van Sky in het geel

Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties
Belgen maken de koers, Daniel Martin indrukwekkend bergop en andere renner van Sky in het geel

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijfde etappe in de Dauphiné van Grenoble naar Valmorel heeft opnieuw voor vuurwerk gezocht. De Gendt en De Plus zaten in de vlucht van de dag, maar mochten niet strijden om de zege. Daniel Martin toonde zich de sterkste bergop. Geraint Thomas veroverde de leiderstrui.

Thomas De Gendt had zijn zinnen gezet op deze etappe. De aanvalslustige Belg sleurde met veel gretigheid aan de kop in een poging om weg te geraken. Dat lukte niet meteen. Het waren eerst vijf andere vluchters die een kloof wisten te slaan. Daar zat ook een Belg bij: Laurens De Plus. Cataldo, Edet, Fabbro en Verona waren zijn medevluchters. Dit groepje kreeg kort nadien het gezelschap van vier anderen.

Ravasi, Armirail, Gougeard en opnieuw De Gendt pikten hun wagonnetje aan. De negen leiders kregen twee minuten, maar nadien naderde het peloton toch weer. Cataldo was immers een bedreiging voor de gele trui. Die liet zich dan maar terug inlopen.

EDET ZET DOOR

Heel veel hielp dat de anderen voorin ook weer niet. In de aanloop naar de slotklim werden de meesten opgepeuzeld. De Plus, Edet en Ravasi zetten wel nog door. Het was de Fransman Edet die het langst doorzette, maar ook de man van Cofidis zong het niet uit tot het einde.

MOSCON IN DE PROBLEMEN

Het waren de grote namen die streden om de dagzege. Er kwamen er ook een aantal in de problemen. Barguil, Alaphilippe, Jungels, Bilbao en leider Moscon moesten snel passen. Ook van Benoot was geen spoor. Voorin zat het spel op de wagen na een aanval van Soler. Yates counterde, Thomas en Bardet volgden. Met een enorme versnelling ging Martin vervolgens erop en erover.

Er moest wel nog drie kilometer afgelegd worden. Toch was niemand nog in staat om Dan Martin terug te halen. Thomas had wel nog een sterke slotkilometer in huis. Bardet trachtte eerst nog mee te gaan, maar viel snel weer terug. Martin hield een handvol seconden over op Thomas, die wel de leiderstrui overneemt van zijn ploegmaat Moscon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties