Belgisch dagje in de Dauphiné? Alvast twee sterke landgenoten in de vlucht!

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Belgisch dagje in de Dauphiné? Alvast twee sterke landgenoten in de vlucht!
Foto: © photonews

Ook vandaag is het opnieuw klimmen geblazen in de Dauphiné in de vijfde etappe van Grenoble naar Valmorel. Kan een ontsnapping overleven en strijden de vluchters straks voor de dagzege? We hopen alvast van wel, want Thomas De Gendt en Laurens De Plus behoren in dat geval tot de kanshebbers.

Thomas De Gendt is natuurlijk bekend vanwege zijn vele aanvalspogingen. Hij sleurde ook vandaag reeds als een dolle aan de kop van het peloton in de hoop om weg te geraken. Op de Côte de Naysord waren er vijf andere renners die wisten weg te springen. Gelukkig zat ook daar een landgenoot bij in de persoon van Laurens De Plus.

TOCH OPNIEUW DE GENDT

Hij kreeg het gezelschap van Cataldo, Edet, Fabbro en Verona. Later sloten nog vier renners aan: Ravasi, Armirail, Gougeard en ... De Gendt! Cataldo staat in de top tien. Bijgevolg liet het peloton niet zomaar begaan. Cataldo besloot hierop om zich te laten inlopen.

Update: Hierdoor maakte de ontsnapping met onze twee landgenoten wel degelijk kans om weg te blijven. In de aanloopstrook naar de klim werd De Gendt echter al opgepeuzeld. De Plus zette wel door in het gezelschap van Ravasi en Edet. Dit drietal had nog even een kleine voorgift op de groep der favorieten. Uiteindelijk moest De Plus Edet echter laten rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties