Eerst iedereen aftroeven bergop en straks alles doen voor ploegmaat: de spirit van Quick-Step in één persoon

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Eerst iedereen aftroeven bergop en straks alles doen voor ploegmaat: de spirit van Quick-Step in één persoon
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is redelijk simpel waarom Julian Alaphilippe geliefd is bij Quick-Step: ten eerste is hij goed voor een rist overwinningen en ten tweede gunt hij een ander ook iets. Dat laatste is zowat de geheime kracht van The Wolfpack. Na zijn ritzege gaat Alaphilippe zich nu inzetten voor een ploegmaat.

Een vertrouwd beeld in de voorjaarsklassiekers van 2018: Philippe Gilbert, een echte winnaar, die afstoppingswerk doet voor één van zijn teamgenoten. Bereid om ook voor een ander te werken. Die bereidheid is te vinden bij zowat alle klasbakken van Quick-Step. Ook bij Alaphilippe.

De Fransman troefde gisteren iederen af bergop. Grote namen als Daniel Martin, Geraint Thomas en Romain Bardet konden nog wel net aanklampen. In de sprint moesten ze er allemaal aan geloven. Alaphilippe kwam hierdoor op een vierde plek in de stand op 48 seconden van leider Moscon. Iemand anders zou dan ambities voor het klassement uitspreken, maar niet Alaphilippe.

DAUPHINE WINNEN TE ZWAAR

Volgens HLN gaat de Fransman de komende dagen werken voor Bob Jungels. Alaphilippe eigent hem meer kansen toe. "De Dauphiné winnen, dat is te zwaar voor mij." Misschien. Al zal niet elke uitspraak van Alaphilippe bewaarheid worden.

Na de break naar Luik-Bastenaken-Luik waren er met de hoogtestage op de Sierra Nevada in het zicht nog twijfels. "Dan weet je toch niet hoe de vorm gaat zijn." Die vorm is behoorlijk goed, lijkt ons. Goed genoeg om de Dauphiné te winnen, of om je uit de naad te werken voor iemand anders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties