"Bouhanni keek naar van der Poel alsof hij zojuist was verslagen door een bevroren tonijn op een bakfiets"

Redactie
| 12 reacties
"Bouhanni keek naar van der Poel alsof hij zojuist was verslagen door een bevroren tonijn op een bakfiets"
Foto: © SC

Mathieu van der Poel maakte afgelopen zondag indruk in de Ronde van Limburg. Niet het feit dat hij won, maar het feit dat hij in een sprint Nacer Bouhanni het nakijken gaf, verbaasde velen. Journalist en ex-renner Thijs Zonneveld strooide met lof.

Van der Poel reed de Fransman van Cofidis enkele meters los. "Mathieu van der Poel versloeg Nacer Bouhanni zondag niet in de sprint van de Ronde van Limburg; hij walste hem plat", zegt Zonneveld in zijn column in AD. "Meters voor de finishlijn kon hij al rechtop gaan zitten om zijn overwinning te vieren, terwijl Bouhanni naar hem keek alsof hij zojuist was verslagen door een bevroren tonijn op een bakfiets."

En dat tussen het mountainbiken door. "Het was voor van der Poel een tussendoortje, die koers in Belgisch Limburg. Of beter gezegd: een bijnummertje. Het grote doel is winst op de Olympische Spelen van 2020. Op de mountainbike, welteverstaan. En bij voorkeur pikt hij in de jaren voorafgaand nog een paar regenboogtruien in het veld mee."

"In de schaarse wegkoersen die hij rijdt, druipt de klasse ervan af"

Het levert ongetwijfeld heel wat interesse op bij WorldTour-teams. "Een carrière als wegwielrenner hoeft voor hem voorlopig niet zo nodig, hoeveel WorldTour-ploegen er ook aan hem trekken. Dát ze hem allemaal willen is niet zo vreemd. In de schaarse wegkoersen die hij rijdt, druipt de klasse ervan af", vervolgt Zonneveld.

"Die Ronde van Limburg van afgelopen zondag is geen incident. Vorige week won hij een etappekoers in Frankrijk, vorig jaar een Vlaamse eendagskoers en een rit in de Ronde van België. Toen klopte hij doodleuk Philippe Gilbert in een één-tegen-één duel op de streep", herinnert de Nederlander zich nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties