Deense renner Juul-Jensen verrast het peloton in Zwitserland, Belg knap derde voor Sagan en Colbrelli

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Deense renner Juul-Jensen verrast het peloton in Zwitserland, Belg knap derde voor Sagan en Colbrelli
Foto: © photonews

De vierde rit in de Ronde van Zwitserland is verrassend gewonnen door de Deen Christopher Juul-Jensen. De renner van Mitchelton-Scott bleef het peloton nipt voor. Michael Matthews werd tweede, Yves Lampaert knap derde.

Op papier was deze etappe eentje voor punchers met snelle benen. Er wachtte de renners namelijk een zwaar parcours richting aankomstplaats Gstaad. Het belette 6 namen niet om in waar hondenweer in de aanval te gaan. 

Hun namen: Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Silvan Dillier (AG2R-La Mondiale), Mark Christian (Aqua Blue Sport), Nans Peters (AG2R-La Mondiale), Nathan Brown (EF-Drapac) en Paul Ouselin (Direct Energie). De voorsprong van het zestal werd nooit meer dan 6 minunten. 

'Njet' voor Greipel, Kristoff en Démare

In de finale zat er verval bij de aanvallers, Juul-Jensen en Peters bleven als laatsten over. Het peloton had moeite om het duo terug te pakken. Bovendien moesten Greipel, Démare en Kristoff opnieuw vroegtijdig de rol lossen. Opnieuw geen kans dus op een zege voor dat snelle trio. 

Twijfels

Wel vooraan aanwezig na de Saanenmöser: ritwinnaars Sagan en Colbrelli én Matthews. Peters liet Juul-Jensen achter, maar werd toch nog voorbijgesneld door de Deen. In het peloton werd getwijfeld en naar mekaar gekeken. 

Zo kreeg Juul-Jensen vrij spel en mocht hij de armen in de lucht gooien. Het peloton rekende Peters wel nog in, Matthews won de sprint voor de tweede plek voor onze landgenoot Yves Lampaert (Quick-Step Floors). Lampaert bleef knap Sagan en Colbrelli voor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties