Ook de Handzame Classic wordt in een nieuw jasje gestoken, mét nieuwe aankomstplek

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ook de Handzame Classic wordt in een nieuw jasje gestoken, mét nieuwe aankomstplek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De semi-klassieker Handzame Classic krijgt een grondige facelift. De wedstrijd waar de jonge Alvaro Jose Hodeg (Quick-Step Floors) dit seizoen mocht zegevieren komt volgend seizoen aan in Koksijde.

Tot en met dit seizoen was Handzame altijd de aankomstplek. Maar dat wordt dus Koksijde. "Het doet pijn aan het hart dat we moeten vertrekken uit Handzame", vertelt Bert Pattyn, organisator van de Handzame Classic, bij Sporza. "Maar we konden niet anders. In Handzame waren we te beperkt op vlak van accomodatie en logistiek."

"De bedoeling is om onze eigenheid zoveel als mogelijk mee te nemen naar Koksijde", zegt parcoursbouwer Stefaan Decleir. "Bredene blijft fungeren als onze startlocatie, van daaruit zetten we in grove lijnen koers naar Handzame. Na Handzame gaat het verder richting het Heuvelland, waar we de beklimmingen krijgen van de Scherpenberg, Kemmelberg en Rodeberg."

De Moeren

Daarna gaat het naar Koksijde, dat sinds de vernieuwing van de Driedaagse De Panne-Koksijde naar een eendagswedstrijd zonder wielerwedstrijd zit. "Langs De Moeren trekken we naar Koksijde, waar nog enkele plaatselijke ronden zullen worden afgewerkt. De aankomstlijn wordt getrokken op de Ter Duinenlaan in Koksijde", besluit Decleir. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties