Wielrennen

Tour komt dichterbij voor speerpunt van Quick-Step Floors: "Of ik nerveus ben? Natuurlijk"

Tour komt dichterbij voor speerpunt van Quick-Step Floors: "Of ik nerveus ben? Natuurlijk"

Het kwam nog niet tot een ritzege voor Quick-Step Floors in de Ronde van Zwitserland, al kwam Colombiaan Fernando Gaviria wel twee keer dichtbij met telkens een tweede plek. De zenuwen staan nu al strakgespannen met het oog op de Tour.

De eerste twee ritten in lijn waren niet van de poes. Heel wat sprinters - zoals Greipel en Kristoff - moesten bijvoorbeeld afhaken. Gaviria was er wél bij. "Enerzijds ben ik happy omdat ik na zulke zware etappes er toch tweemaal bij ben in de finale", opent Gaviria in HNB.

"Maar anderzijds wil je natuurlijk wel winnen. Alleen: zondag ga ik zelf heel vroeg aan en komt Sagan er nog over. Ditmaal wacht ik wel, gaat Colbrelli heel vroeg aan en dan wint Colbrelli. Tja", aldus de sprinter. 

"Alle topspurters zijn daar en ze willen allemaal winnen"

Alle vertrouwen is welkom bij Gaviria. Binnen drie weken rijdt hij zijn eerste Tour de France. "Of ik nerveus ben? Wat denk je zelf? Natuurlijk ben ik nerveus. Ik weet: ik heb vier ritten in de Giro gewonnen. Ook geen kleine wedstrijd. Maar de Tour is nog zoveel groter. Alle topspurters zijn daar en ze willen allemaal winnen", besluit Gaviria. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.