Uitstekend nieuws voor ex-wereldkampioene Marianne Vos

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Uitstekend nieuws voor ex-wereldkampioene Marianne Vos
Foto: © photonews

In Luik-Bastenaken-Luik liep ze anderhalve maand geleden een sleutelbeenbreuk op, maar ondertussen is ex-wereldkampioene Marianne Vos helemaal klaar om er opnieuw in te vliegen. Dat doet ze vanaf woensdag in de OVO Energy Women's Tour.

De breuk is goed genezen volgens de Nederlandse. "Al vrij snel na de sleutelbeenbreuk zat ik op de Tacx en ook al snel trainde ik weer pijnvrij op de racefiets", klinkt het bij haar team. "Ik heb er sindsdien geen last meer van gehad. De afgelopen tijd heb ik dus goed kunnen trainen. Ook bij controle in het ziekenhuis, afgelopen week, werd bevestigd dat het allemaal goed zit en ik weer klaar ben om te koersen."

"Drie weken lang heb ik dag in dag uit hetzelfde ritme aangehouden: trainen, eten, slapen"

De afgelopen weken was Vos op hoogtestage in de Sierra Nevada. "Op hoogtestage was er vooral regelmaat. Drie weken lang heb ik dag in dag uit hetzelfde ritme aangehouden: trainen, eten, slapen. Tegelijkertijd heb ik genoten. De combinatie van inspannen en ontspannen doet je goed. Ik voel me goed en fit", zegt ze. 

En vanaf woensdag volgt dus de Women's Tour. "Ik kijk er erg naar uit en heb er extra veel zin in. Het is immers m’n eerste wedstrijd na Luik-Bastenaken-Luik en de Women’s Tour is meteen één van de mooiste en hoogst aangeschreven wedstrijden op de kalender. Het etappeschema ziet er goed uit. Er liggen kansen voor verschillende types rensters", besluit Vos. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties