Wielrennen

Verbod zet kwaad bloed bij Lotto Soudal: "Naar Froomes salbutamol-zaak kijken we met gemengde gevoelens"

Verbod zet kwaad bloed bij Lotto Soudal: "Naar Froomes salbutamol-zaak kijken we met gemengde gevoelens"

Na de Dauphiné is het bij veel ploegen al reikhalzend uitkijken naar de Ronde van Frankrijk. Ook bij Lotto Soudal, waar ploegmanager Marc Sergeant veel verwacht van Giro-winnaar Chris Froome.

ASO wil Froome weren uit de Tour, maar zelf hoopt de Brit met Keniaanse roots een vierde Grote Ronde op rij te winnen. "Ik denk dat Froome de lijn van de Giro zal doortrekken in de Tour", opent Marc Sergeant bij Sporza. "Hij zal weer goed voorbereid aan de Tour-start verschijnen. Ik verwacht wel weerwerk van Movistar, met 3 kopmannen. Laat ons hopen voor de spankracht dat er toch iets te doen is aan Froome."

Al is er natuurlijk een en ander te doen over de Sky-kopman. "Naar Froomes salbutamol-zaak kijken we met gemengde gevoelens. Bij ons was er de waspoeder rond de benen, en na 3 dagen was al beslist dat dat niet meer mocht."

'Ongeloofwaardig'

En dus wil de teammanager van Lotto Soudal graag antwoorden. "De zaak-Froome blijft zweven, voor veel mensen is het ongeloofwaardig. Dat een zaak zo lang sluimert, is nooit goed. Iedereen wil gewoon een 'ja' of een 'neen', dan is de zaak afgerond."

Reacties 13 reacties

Gerelateerd nieuws