Wielrennen

Geen 39e overwinning voor Quick-Step Floors, Ulissi wint zware bergrit - Lotto Soudal-toptalent knap 10e

Geen 39e overwinning voor Quick-Step Floors, Ulissi wint zware bergrit - Lotto Soudal-toptalent knap 10e

Diego Ulissi (UAE Emirates) heeft de lastige bergrit van woensdag in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Italiaan haalde het voor de jonge Spanjaard Enric Mas (Quick-Step Floors). Onze landgenoot Bjorg Lambrecht werd knap 10e.

In de ontsnapping van de dag zat één Belg: Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Hij kreeg het gezelschap van Silvan Dillier, Daniel Oss, Willie Smit, Larry Warbasse en Paul Ourselin. Warbasse bleek de sterkste vluchter en bleef als laatste over. Voor de slotklim werd hij ingerekend, hét teken voor Liliane Calmejane om aan te gaan.

Ook de jonge Fransman werd ingerekend, waarna nog heel wat renners het probeerden. De Spanjaard Mikel Landa (Movistar) probeerde het, maar strandde niet zo ver van de streep. Het werd een sprintje en daarin was de Italiaan Ulissi sneller dan de jonge Enric Mas van Quick-Step Floors. Met Tom-Jelte Slagter, Wilco Kelderman en Bauke Mollema eindigden er nog drie Nederlanders in de top vijf.

Onze landgenoot Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) eindigde op een knappe 10e plek in de groep der favorieten. BMC-renner Stefan Küng is zijn leiderstrui kwijt na de bergetappe, maar de gele trui blijft wel in de ploeg van Greg Van Avermaet. De Australiër Richie Porte mag donderdag in het geel rijden. 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws