Landgenoot van Quick-Step Floors na drie maanden blessureleed opnieuw in actie: "Geen idee hoe het met mijn conditie is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Landgenoot van Quick-Step Floors na drie maanden blessureleed opnieuw in actie: "Geen idee hoe het met mijn conditie is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft de selectie bekendgemaakt voor Dwars door het Hageland, een wedstrijd die nu vrijdag gereden wordt. Bij dat zevental is er plaats voor Dries Devenyns, die de laatste maanden heel wat blessureleed kende.

Devenyns werd half maart geopereerd nadat er een hernia werd vastgesteld. "Het is al lang geleden dat ik mijn laatste koers gereden heb, ongeveer drie maanden", laat Devenyns weten. "Na de operatie deed ik behalve wat wandelen weinig. Daarna waren er vier weken met veel core stability en rustige trainingen op de fiets."

"Ik heb geen idee hoe het met mijn conditie gesteld is. Het gevoel is goed op training. Ik heb goed gewerkt, maar ik mis koersritme."

Richting BK

Vrijdag is het zover. Dan komt Devenyns opnieuw in actie. "Ik ben blij dat ik terug mag koersen. Na het Hageland rijd ik de Elfstedenronde en Halle-Ingooigem. Hopelijk kan ik genoeg ritme opdoen en me klaarstomen voor het BK van volgende week. Daarna zal ik op stage gaan in Livigno, waar ik hopelijk mijn oude niveau terugvind", besluit Devenyns.

De selectie van Quick-Step Floors voor Dwars door het Hageland: Dries Devenyns, Alvaro Jose Hodeg Chagui, Fabio Jakobsen, Davide Martinelli, Florian Sénéchal, Pieter Serry en Elia Viviani 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties