Wielrennen

Wie voegt zich op indrukwekkende erelijst met Contador, Quintana en Martin?

Wie voegt zich op indrukwekkende erelijst met Contador, Quintana en Martin?

Voor heel wat renners is het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland de laatste voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Maar sommigen gaan via de Route d'Occidentale richting 'Le Grand Départ'.

Le Route d'Occidentale, de naam zal u wellicht niet bekend in de oren klinken, maar de Franse rittenkoers is de opvolger van de Route du Sud. Eind april werd besloten om de naam te veranderen. De koers heeft alvast een indrukwekkend erelijst van de afgelopen jaren. Quintana won twee keer (2012, 2016) en drie jaar geleden schreef de inmiddels gepensioneerde Alberto Contador de rittenkoers op zijn naam.

Met Nicolas Roche, Thomas Voeckler, Dan Martin, Michael Rogers en Oscar Sevilla wonnen er sinds het begin van de eeuwwisseling nog enkele mooie namen de koers.

Valverde topfavoriet

Met de Franse teams AG2R-La Mondiale en Groupama-FDJ en Astana, Movistar en Team Sky staan er  donderdag slechts vijf WorldTour-ploegen aan de start van de Route d'Occidentale. Geen Egan Bernal. Het amper 21-jarige Colombiaanse toptalent van Team Sky was voorzien voor de Route d'Occidentale, maar verschijnt dan toch niet aan de start. 

Bij Sky is het dan ook vooral uitkijken naar wat thuisrijder Kenny Elissonde kan. Alejandro Valverde is er namens Movistar wel bij. Hij is meteen ook de topfavoriet voor eindwinst. Bij Astana rijdt Luis Léon Sanchez rond. Ook hij moet in staat zijn een rit uit te pikken. Langs Belgische zijde is het vooral uitkijken naar Jan Bakelants. Kan hij voor een rit gaan of zit er een mooie eindnotering in? 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.