Wielrennen

Belgisch toptalent maakt een groot doel van het WK in Innsbruck: "Maar alles zal in zijn plooi moeten vallen"

Belgisch toptalent maakt een groot doel van het WK in Innsbruck: "Maar alles zal in zijn plooi moeten vallen"

Wat Lotto Soudal-renner Bjorg Lambrecht op zijn 21e allemaal uitsteekt, dat is slechts weinig renners gegeven. Enkele weken geleden won hij nog in de Tour des Fjords, maar ook in de Ronde van Zwitserland is hij alomtegenwoordig.

Lambrecht eindigde in alle etappes al in de top 12. Niet slecht voor een neoprof van 21 jaar. In de Tour des Fjords kaapte hij nog een ritzege weg door Albasini en Boasson Hagen te kloppen. "Verrassend, was dat. En heel leuk om die nul al te kunnen wegvegen", blikt hij terug in HLN. "Anderen moeten daar járen over doen, sommigen slagen er zelfs nooit in. Het gaat snel, ja. Maar dit vraagt bevestiging."

Hard blijven werken

"Ik voel me sterker worden, krijg meer inhoud. Hard blijven werken, is de boodschap. Waar ik precies in kan excelleren, zal de toekomst uitwijzen. Zoals ik het nu inschat, moet ik het meer van de kortere klimmen hebben dan van het hooggebergte. Maar dat kan evolueren."

In het najaar volgt het WK in Innsbruck. Lambrecht zal er met de beloften rijden en mikt op de regenboogtrui. "Daar maak ik een groot doel van. Op een parcours dat me op het lijf is geschreven. Al besef ik dat alles in de juiste plooi zal moeten vallen om wereldkampioen te kunnen worden", blijft hij nuchter. 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws