Ex-ploegmaat en huidige rivaal van Froome laat zich uit over salbutamol-affaire: "Ik was en ben nog steeds verrast"

Redactie
| 0 reacties
Ex-ploegmaat en huidige rivaal van Froome laat zich uit over salbutamol-affaire: "Ik was en ben nog steeds verrast"
Foto: © photonews

Tussen 2012 en 2015 was hij de meesterknecht van Chris Froome bij Team Sky, maar daarna zocht Richie Porte (BMC) andere oorden op om zelf zijn kans te gaan. Zelf weet de Australiër niet goed wat hij moet denken van de hele salbutamol-affaire.

Ook voor Porte was de positieve test van Froome een verrassing van formaat. "Ik was totaal verrast en dat ben ik nog steeds", zegt hij in HNB. "Veel meer kan ik er niet over zeggen. Ik verdedig Froomey niet, ik weet gewoon niet wat ik er van moet denken. Alleen dat het niet goed is voor het wielrennen dat dit zo lang blijft aanslepen."

"Als hij straks de Tour rijdt, gaat hij er elke dag vragen over krijgen. Wat normaal is. Jullie moeten ook jullie werk doen. Maar dat is toch droef?"

Extra motivatie

Momenteel is het nog steeds niet 100% zeker dat de Brit op 7 juli aan de start komt van de Tour. "Niemand weet wat er gaat gebeuren. Maar als hij er bij is, zal het zijn om te winnen. Ik ken Froomey. Ik weet hoe sterk hij is, fysiek en mentaal. Die heisa is een motivatie voor hem", weet Porte. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties