Tim Wellens heeft verklaring voor mindere prestaties in de Ronde van Zwitserland

Redactie
| 1 reacties
Tim Wellens heeft verklaring voor mindere prestaties in de Ronde van Zwitserland
Foto: © photonews

Nee, dit is niet de Tim Wellens die we kennen in de Ronde van Zwitserland. De Lotto Soudal-klimmer kwam in de rit van woensdag ruim na winnaar Diego Ulissi en de groep der favorieten over de streep. Wellens kent de oorzaak van zijn dipje.

"Ik wilde goed zijn in deze Ronde van Zwitserland, maar dat is absoluut niet het geval", bekent Wellens in HLN. "Met de benen die ik voel, ben ik niet tevreden. Het is niet mijn gewoonte om alleen maar wat aan te klampen en zelf niks te kunnen forceren. Stiekem droomde ik van het klassement, maar na vandaag mag ik die ambitie opbergen."

Rust

De oorzaak van zijn mindere vorm in Zwitserland is volgens de Limburger niet ver te zoeken. "Mijn seizoen was al lang en slopend tot dusver. Ik ben dringend toe aan een beetje rust", vervolgt Wellens.

Volgende week staat in Binche wel het Belgische kampioenschap op het programma. Kan hij daar een rol van betekenis spelen? "Na negen dagen Ronde van Zwitserland ben ik normaal altijd klaar. Nu is het afwachten. Ik hoop alsnog op een prominente rol", besluit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties