Begrip voor opgave van Tim Wellens: "Ik dacht dat ik meer in een rusthuis zat dan bij jonge renners"

Redactie
| 2 reacties
Begrip voor opgave van Tim Wellens: "Ik dacht dat ik meer in een rusthuis zat dan bij jonge renners"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens is er na donderdag niet meer bij in de Ronde van Zwitserland. De Lotto Soudal-renner moest vermoeid en energieloos de rittenkoers staken. Ploegleider Marc Wauters toont begrip.

Wellens ambieerde een mooi klassement in Zwitserland, maar dat zat er nooit in. "Hij is toch nog niet helemaal hersteld van de Giro", laat ploegleider Marc Wauters weten bij Sporza. "Na een paar dagen kregen we al signalen dat Tim niet echt fris meer was. We zagen een mogelijke opgave aankomen.  Herstellen zit er niet meer in. Dieper gaan om nog slechter te worden, heeft geen zin."

Rusthuis

Tom Dumoulin vond de Giro van 2018 zijn zwaarste Grote Ronde ooit. "De renners die van de Giro naar Zwitserland zijn gekomen, zijn allemaal leeg", bevestigt Wauters. "Ik zat op het vliegtuig van Noord-Italië naar Rome. Ik dacht dat ik meer in een rusthuis zat dan in een vliegtuig met jonge renners. "

"Alle verplaatsingen, van en naar Israël,  en 3 weken alle dagen koers vanaf dat de vlag naar beneden ging, heeft zijn tol geëist bij de renners", besluit de Lotto Soudal-sportdirecteur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties