Ex-renner die dopingzaak Rasmussen aankaartte is zeker: "Nibali één van de favorieten in de Tour"

Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
Ex-renner die dopingzaak Rasmussen aankaartte is zeker: "Nibali één van de favorieten in de Tour"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een 24ste plaats in de Dauphiné heeft voor wat twijfels gezorgd omtrent de vormcurve van Vincenzo Nibali. De Italiaan gelooft dat het nog wel in orde komt voor de Tour en wordt nog steeds gesteund in eigen land. Zo rekent zijn bondscoach hem tot het kransje favorieten.

Davide Cassani is momenteel bondscoach van de Italiaanse nationale ploeg, maar speelde als renner in 2007 een belangrijke rol in een dopingzaak. Cassani had Michael Rasmussen in juni van dat jaar gezien in de Dolomieten, terwijl de Deen zelf had aangegeven dat hij toen in Mexico verbleef. Uiteindelijk geraakte het dopinggebruik van Rasmussen aan het licht.

Cassani is dus nog steeds actief in het wielrennen en laat ook zijn licht schijnen op de komende Ronde van Frankrijk. "Ik denk dat Vincenzo Nibali één van de grote favorieten is. Ik ben benieuwd hoe Movistar gaat koersen met de aanwezigheid van Landa, Quintana èn Valverde", klinkt het op de site van OA Sport.

FROOME AAN DE START

De deelname van Froome trekt Cassani niet in twijfel. "Ik ben zeker dat Froome fris aan de start zal staan. Naast de genoemde kanshebbers moet hij ook wel uitkijken voor Romain Bardet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties