Movistar zegevierde met perfect uitgekiemde strategie in Zwitserland en dat belooft voor Ronde van Frankrijk

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Movistar zegevierde met perfect uitgekiemde strategie in Zwitserland en dat belooft voor Ronde van Frankrijk

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nairo Quintana pakte de overwinning in de vijfde rit in de Ronde van Zwitserland. Dat was geen toevalstreffer. Het was een perfect uitgedokterd plan die de renners tot uitvoering brachten. Als de samenwerking van die renners straks in de Tour even goed is, gaat dat voor vuurwerk zorgen.

Aan talentvolle klimmers hebben ze bij Movistar immers geen gebrek. Al moet het gezegd: in de etappe naar de Arosa deed het hele team het goed. Ook sprinter Daniele Bennati deed zijn duit in het zakje. Het door de Italiaan geleverde werk op de vlakke stukken bepaalde het verschil tussen de koplopers en groep der favorieten zodanig dat Victor De La Parte een heel nuttige rol kon spelen.

KOPMANNEN BIJSTAAN

De La Parte zat immers in de ontsnapping en kon zo dus zijn kopmannen nog bijstaan wanneer die eraan kwamen. In de finale was het dan aan Quintana en Landa. Verschillende keren aanvallen was de perfecte manier om het ritme van BMC te breken. Quintana was al vroeg gaan vliegen. Het prima werk van Van Avermaet stelde wel de leiderstrui van Porte veilig, maar kon de ritzege van de Colombiaan niet verhinderen.

Zo kreeg sportief directeur José Luis Arrieta een mooi verjaardagsgeschenk. Als straks in de Tour Valverde erbij komt, heeft Movistar natuurlijk nog een extra troef om uit te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties