Ooit 13e in de Tour, maar Lotto Soudal-Belg solliciteert openlijk: "Ik zou er graag nog een laatste keer bij zijn"

Redactie
| 0 reacties
Ooit 13e in de Tour, maar Lotto Soudal-Belg solliciteert openlijk: "Ik zou er graag nog een laatste keer bij zijn"

Zes keer stond hij al aan de start van 'La Grande Boucle', al was de laatste keer wel in 2013. Maar Maxime Monfort slaagde er wel in om zowaar eens 13e te worden. In juli hoopt hij een laatste keer de Tour-selectie te halen bij Lotto Soudal.

Monfort zette zijn sollicitatie nog wat kracht bij door in de Ronde van Zwitserland vierde te worden in de koninginnenrit. In het BK heeft hij niet veel zin, in de Tour des te meer. Zijn laatste deelname dateert inmiddels van 2013. 

Plaatsen duur

Al wordt het niet gemakkelijk om de selectie te halen. Dat beseft de Ardennees ook. Zo zijn onder meer Tiesj Benoot, Thomas De Gendt en André Greipel al zeker van deelname aan de Tour. Dat betekent dat er nog slechts vijf plekjes over zijn, terwijl Greipel ongetwijfeld nog een sprinttrein meekrijgt.

"De ploeg zegt er niet veel over, maar ik vrees dat het nipt wordt om de selectie te halen", vertelt Monfort in HNB. "Maar ik heb hier in Zwitserland wel getoond dat ik de kwaliteiten heb om te gaan. En: ik heb er zin in. De Tour heeft mij in het verleden veel gegeven. Ik zou er graag nog eens een laatste keer bij zijn", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties