Volgt topfavoriet Mathieu van der Poel zichzelf op na hertekende finale?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Volgt topfavoriet Mathieu van der Poel zichzelf op na hertekende finale?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag staat de semi-klassieker Dwars door het Hageland op het programma, een wedstrijd die de renners deels over onverharde wegen brengt. De finale werd aangepast, maar de onvermijdelijke Mathieu van der Poel lijkt opnieuw topfavoriet te zijn.

Het startschot wordt straks in Aarschot gegeven, de finish ligt voor de derde keer op de Citadel van Diest. Dat wordt overigens één van de zwaartepunten voor de wedstrijd in het Vlaams-Brabantse Hageland. De renners moeten maar liefst vijf keer over de Citadel van Diest. 

Het is ondertussen al de 11e editie van Dwars door het Hageland, de wedstrijd die steeds meer een vaste waarde wordt. Vorig jaar won Mathieu van der Poel, het jaar daarvoor ging Niki Terpstra (Quick-Step Floors) met de bloemen aan de haal. Eerder zetten ook Dries De Bondt, Geert Omloop en Dave Bruylandts hun naam al op de erelijst.

Mathieu

Van der Poel is op zijn terrein ook vrijdag weer één van de favorieten voor de zege. Overal waar de Europese kampioen veldrijden tegenwoordig aan de start komt, daar is hij topfavoriet. En dat is niet anders in Dwars door het Hageland. Afgelopen zondag tankte hij nog vertrouwen door in een sprint in de Ronde van Limburg niemand minder dan Nacer Bouhanni het nakijken te geven. 

Al is er natuurlijk ook concurrentie, ongetwijfeld van de drie WorldTour-formaties Quick-Step Floors, Lotto Soudal en LottoNL-Jumbo. De ploeg van Lefevere brengt onder meer Sénéchal en de snelle mannen Viviani, Hodeg en Jakobsen aan de start. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties