En of hij klaar is voor de Tour: dubbelslag in Route d'Occitanie voor 'El Imbatido'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
En of hij klaar is voor de Tour: dubbelslag in Route d'Occitanie voor 'El Imbatido'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl heel wat Tour-favorieten voor de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland kozen als laatste voorbereiding voor de Tour, kwam Valverde in de Route d'Occitanie in actie. En met succes, want met nog één rit te gaan is 'El Imbatido' de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Door de aanwezigheid van slechts enkele WorldTour-teams was Alejandro Valverde op voorhand dé favoriet voor winst in de voormalige Route du Sud. En de Movistar-renner heeft die status helemaal waargemaakt in de derde rit. 

Gaudin en Txoperena waren de vluchters van de dag. De Fransman moest 2 minuten laten op de Bask, maar keerde toch terug vooraan net voor de finale. Op de aanval van Luis Leon Sanchez reageerde Valverde nog niet. Movistar zette enkele mannetjes op kop. Fernandez trok stevig door en enkel Valverde, Navarro en Elissonde konden hun wagonnetje aanhaken. 

Valverde de snelste

Die laatste drie bleven over en om de beurt deelden ze prikjes uit aan elkaar. Het werd een sprintje voor winst op de slotklim en daarin was Valverde sneller dan Navarro en Elissonde. Voor Valverde een dubbelslag, want hij is ook de nieuwe leider in de Route d'Occitanie. Zondag staat de slotrit op het menu. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties