Niet Mathieu van der Poel, maar wel ploegmaat maakt (ondanks lekke band) indruk: "Dit had ik niet gedacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Niet Mathieu van der Poel, maar wel ploegmaat maakt (ondanks lekke band) indruk: "Dit had ik niet gedacht"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was niet het dagje van Mathieu van der Poel in Dwars door het Hageland. Zijn ploegmaat bij Corendon-Circus Gianni Vermeersch deed het wel meer dan behoorlijk en werd knap derde.

Met zijn drieën zaten de renners van Corendon-Circus in de vlucht van de dag. Gianni Vermeersch kreeg het gezelschap van de broertjes van der Poel. Mathieu kende een offday en hield het in de finale voor bekeken, Vermeersch deed het niet onaardig en werd knap derde. In de sprint moest hij enkel Viviani voor zich dulden. 

"Het was echt een mooie dag", reageerde Vermeersch tevreden. "Na een bijzonder snel eerste wedstrijduur, reed er plots een groepje met Mathieu én David weg. Voor mij het ideale moment om ook mee te springen. Lang heb ik trouwens ook gedacht dat dit de ultieme ontsnapping zou worden, maar uiteindelijk werden we dan toch terug ingerekend."

Lek in finale

Vermeersch bleef niet bij de pakken zitten. "Toen onze groep daarna opnieuw ingerekend werd, ben ik meegeglipt met een groep van vijftien. Dé goede groep om mee te strijden voor een podiumplaats zo bleek. In de finale reed ik trouwens nog lek, maar in de laatste rechte lijn zat er nog genoeg in de tank om nog derde te worden. Ik ben uiteraard bijzonder blij, ik had niet gedacht dat dat nog zou lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties