Volgende twee doelen in aantocht voor Van Avermaet: "Past perfect in de flow"

Redactie
| 1 reacties
Volgende twee doelen in aantocht voor Van Avermaet: "Past perfect in de flow"
Foto: © photonews

In de Ronde van Zwitserland legt Greg Van Avermaet de laatste hand aan zijn voorbereiding op de Tour. De BMC-renner kon dan wel geen rit winnen, maar tankte toch het nodige vertrouwen.

Vrijdag nog was Van Avermaet van levensbelang voor kopman en leider Richie Porte. Met een serieuze insapnning beperkte hij de schade op Quintana. Nochtans was Van Avermaet voor meer dan dat naar Zwitserland afgezakt.

"Ik had graag een etappe gewonnen in deze Ronde van Zwitserland", bekent Van Avermaet in gesprek met HLN. "Het had gekund op de tweede of derde dag. Maar tot mijn ontgoocheling kwam ik niet aan een beoogde sprint toe. Er zat volgens mij véél meer in."

"Zo zie je nog maar eens hoe moeilijk ik in dit soort rittenkoersen tot mijn recht kom. Daar staat dan weer een groeiende conditie tegenover. Mijn benen voelen goed aan. Eerst recupereren nu en dan de vruchten proberen te plukken in de Tour, die me doorgaans veel beter af gaat."

Tussendoor hoopt Van Avermaet ook nog de Belgische kampioenentrui te veroveren. "En op het BK in Binche ook. Past perfect in de flow. Als je top wilt zijn in juli, moet je dat ook al zijn in de nationale titelstrijd. Dat is een win-winsituatie", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties