Belgische ontdekking Bjorg Lambrecht dankt ploegmaat om hem zoveel bij te brengen

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Belgische ontdekking Bjorg Lambrecht dankt ploegmaat om hem zoveel bij te brengen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Neoprof Bjorg Lambrecht gooit hoge ogen. In de Ronde van Zwitserland wist de jonge Belg bergop meer dan zijn mannetje te staan. Dat blijkt ook uit zijn twintigste plaats in het eindklassement. Zijn goede prestaties zijn volgens Lambrecht ondermeer te danken aan een ploegmaat.

"Aan het begin van de Ronde van Zwitserland was een klassement geen doel voor mij", onthult Lambrecht op de site van Lotto-Soudal. "Dat was wel het geval voor Tim Wellens. Hij was niet zo goed als hij gehoopt had en van dan af heb ik geprobeerd zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Het was de eerste keer dat ik negen dagen achtereen gekoerst heb."

Uiteraard tracht men bij Lotto wel om Lambrecht goed bij te staan. "Maxime Monfort, mijn kamergenoot van deze week, heeft me veel geleerd. Ook vandaag tijdens de verkenning van de tijdrit heeft hij me veel tips gegeven." Er komt nu voor Lambrecht een iets rustigere periode aan. "Op het BK na ga ik zeven weken niet koersen. Mijn eerste koers daarna is wellicht de Ronde van Polen in augustus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties