Ploeg van Greg Van Avermaet viert dubbel feest op slotdag Ronde van Zwitserland

Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
Ploeg van Greg Van Avermaet viert dubbel feest op slotdag Ronde van Zwitserland

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BMC is de grote slokop geworden op de slotdag van de Ronde van Zwitserland. Greg Van Avermaet mag gezien zijn geleverde arbeid deze week zeker meevieren. Zijn ploegmaat Stefan Küng was het sterkst in de afsluitende tijdrit. De eindoverwinning was voor Richie Porte.

Een tijdrit van 34 km in en rond Bellinzona was de laatste opdracht voor de renners in Zwitserland. Een eerste richttijd van Bodnar werd verbeterd door Kragh Andersen. Nadien dook slechts één renner nog onder de tijd van de Deen. Met een tijd van 39 minuten en 44 seconden was Stefan Küng negentien tellen sneller dan Kragh Andersen. Met van Garderen had BMC ook nog de derde plaats in de tijdrit vast.

STERKE FUGLSANG

Uiteraard was het nog uitkijken naar de verschillen bij de klassementsmannen. De eindzege van Richie Porte kwam niet meer in het gevaar. Wie door een ijzersterke tijdrit nog heel wat winst wist te boeken, was Jakob Fuglsang. De man van Astana reed nog naar de tweede plaats in het algemeen klassement, op een minuut en twee seconden van Porte.

Kelderman mikte ook nog op het podium, maar een armblessure speelde op bij de Nederlander. De jonge Mas van Quick-Step miste ook nipt een podiumplek. De derde plaats  in de eindstand was weggelegd voor Nairo Quintana. De Colombiaan van Movistar eindigde op een minuut en twaalf seconden van Porte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties