Alerte Mathieu van der Poel: "Die Van Aert kom ik toch altijd weer tegen, hé"

Redactie
| 4 reacties
Alerte Mathieu van der Poel: "Die Van Aert kom ik toch altijd weer tegen, hé"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel kwam in de Elfstedenronde heel wat beter voor de dag dan in Dwars door het Hageland van vrijdag. De renner van Corendon-Circus koerste alert en was telkens mee in de beslissende ontsnappingen.

Een alerte van der Poel kwam wel niet verder dan de 22e plek na al zijn inspanningen in de vluchten. "Ik dacht dan ook dat dit de beslissende ontsnapping zou zijn", vertelde van der Poel na afloop in HLN. Maar het was de ploeg van Wout Van Aert die er anders over besliste. Zij haalden de gevaarlijke groep koplopers terug.

Hoogtestage en NK

"Die Van Aert kom ik toch altijd weer tegen, hé", lachte de Nederlander. "Soit, ik heb me geamuseerd. Nu trek ik op hoogtestage naar Livigno, in functie van de Wereldbekers mountainbike in Val di Sole en Andorra. Al staat bij mijn terugkeer uit Livigno eerst nog het Nederlands kampioenschap op de weg op het menu."

Dat wordt niet gemakkelijk, weet de Europees kampioen veldrijden. "Aartsmoeilijk om het daarin op te nemen tegen die grote blokken, maar ik maak me sterk dat er toch iets mogelijk is op dat rondje in en rond Hoogerheide, de thuisbasis van mijn familie", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties