Cruciale wending in zaak-Froome op komst? Eén document heeft erg veel waarde

Kevin Vanbuggenhout
| 24 reacties
Cruciale wending in zaak-Froome op komst? Eén document heeft erg veel waarde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie weet is er toch nog een doorbraak mogelijk in de aanslepende zaak rond de figuur van Chris Froome. De Brit roept een document in ter zijner verdediging, maar nu rijzen er toch twijfels rond de betrouwbaarheid daarvan.

Froome baseert zijn verdediging voor een groot stuk op een onderzoek van een Nederlands onderzoekscentrum in Leiden dat zijn poositieve salbutamoltest in twijfel trekt. Volgens The Daily Mail gaat de UCI dat document nu nog nader bekijken. Er zijn immers vermoedens dat het inroepen van dit document enkel een manier is om het einde van deze hele zaak uit te stellen.

TEST OP HONDEN

Hoe langer uitsluitsel op zich laat wachten, hoe groter immers de kans dat Froome kan starten in de Ronde van Frankrijk. Er is nog een reden om aan de beweringen van het onderzoekscentrum uit Leiden. De conclusie van dat onderzoek is er gekomen na een test op honden en niet op mensen.

In elk geval moet een rechter deze zomer uitspraak doen over de zaak-Froome. Indien de rechter de Britse renner schuldig acht, kan hij zijn zege in de Vuelta van 2017 verliezen en eventueel geschorst worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties