Jonge talenten en topsprinters tekenen present voor gloednieuwe koers

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Jonge talenten en topsprinters tekenen present voor gloednieuwe koers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn verschillende wegen die naar de Ronde van Frankrijk leiden en sinds dit jaar is er ook één langs Italië. De Adriatica Ionica race is een gloednieuwe koers waarin renners van allerlei allooi hun kans kunnen gaan. Met Elia Viviani en Mark Cavendish strikte de wedstrijd twee topsprinters.

Voor de snelle mannen zijn er in principe twee etappes weggelegd, maar ook renners met andere kwaliteiten komen aan hun trekken. Met een tijdrit en twee ritten met pittige beklimmingen kunnen er ook aardig wat tijdsverschillen opgetekend worden.

De italiaanse koers begint in Musile di Piave met een individuele tijdrit over 23,3 km. De Monte Grappa en de Asolo zal de klimmersbenen van het peloton 's anderendaags serieus op de proef stellen. Hierna volgt een zware bergrit door de Dolomieten met aankomst bergop op Passo Giau. In de laatste twee ritten staan er nog heel wat vlakke kilometers op het programma. Zeker in de vierde etappe lijkt een massasprint onafwendbaar.

CICCONE KANDIDAAT EINDWINST

Voor het klassement kondigen zich heel wat jonge talenten aan die al te graag deze rittenkoers op hun palmares willen zetten. De 21-jarige Mark Padun heeft in zijn eerste jaar bij Bahrein-Merida al aardig wat indruk gemaakt. Liefst zien ze in Italië iemand uit hun eigen land winnen en Ciccone is dan een kandidaat. Hij joeg in de Giro een ritzege na. Die bleef uit, maar in een gezelschap met minder concurrentie moet hij zeker kunnen oogsten.

BRAMBILLA VOOR QUICK-STEP

Ook twee Italianen met bepaalde kwaliteiten zijn Ravasi en Conti. Beiden rijden bij het UAE-team en vooral de eerste heeft de laatste tijden laten zien dat hij goed een berg over kan. Met Quick-Step gaat ook een Belgische ploeg zich in de strijd gooien. Gianluca Brambilla kan mogelijk nog eens zijn eigen kans gaan.

De grootste sterren die in de Adriatica Ionica race starten zijn de sprinters Viviani en Cavendish. Het is uitkijken naar de duels tussen beide heren. Viviani heeft dit jaar al een pak wedstrijden gewonnen en hoopt dat aantal nog aan te dikken. Met Hodeg heeft Quick-Step nog een andere sprinter achter de hand. Vooral voor Cavendish zal het belangrijk zijn om te testen hoe het nu juist zit met de vorm. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties