Quintana, Landa én Valverde naar de Tour, maar hoe wordt de kopman bepaald? Quintana geeft het antwoord

Redactie
| 1 reacties
Quintana, Landa én Valverde naar de Tour, maar hoe wordt de kopman bepaald? Quintana geeft het antwoord
Foto: © photonews

Nairo Quintana tankte heel wat vertrouwen in de Ronde van Zwitserland. Ritwinst in de bergetappe van vrijdag naar Arosa én een podiumplek in het algemene klassement. Nu is het reikhalzend uitkijken naar de Tour, zijn grote doel van het seizoen.

"Na een zwaar en lang trainingsblok van tweeënhalve maand op grote hoogte, thuis in Colombia, was deze Ronde van Zwitserland ideaal om opnieuw aan te knopen met het nodige koersritme", opent Quintana in HLN. "Ik wilde ik wel eens weten waar ik conditioneel stond. Het antwoord op de vraag is positief. Ik voel me goed. Ik sta waar ik op dit moment moet staan. Dat stemt me bijzonder tevreden."

'Iedereen door dezelfde deur'

Ook zijn ploeg deed het meer dan behoorlijk in Zwitserland. "De teammaats leverden negen dagen lang uitstekend werk. Naar de buitenwereld toe was het belangrijk om één homogeen blok te vormen. Waarin iedereen perfect met elkaar door dezelfde deur kan."

Uiteraard doelde de Colombiaan op het feit dat Movistar met Quintana, Landa én Valverde naar de Tour gaat. "We zijn maar beter goed gewapend", aldus de klimmer. "Wie de uitgesproken kopman wordt, zal het koersverloop bepalen. We zullen onze interne hiërarchie aanpassen aan het klassement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties