De meest constante Belg van het voorjaar heeft BK in rood aangeduid: "Als ik dat zou kunnen rechtzetten, héél graag"

Redactie
| 5 reacties
De meest constante Belg van het voorjaar heeft BK in rood aangeduid: "Als ik dat zou kunnen rechtzetten, héél graag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Belgisch kampioenschap wordt komende zondag in het Waalse Binche gereden. Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Tim Wellens zijn de namen die het meest naar voren worden geschoven, maar ook Jasper Stuyven heeft nog iets recht te zetten na vorig jaar.

Stuyven vindt het BK dus een belangrijk doel. "Ik niet alleen. De ploeg ook", vertelt hij in HNB. "Trek-Segafredo is een internationale ploeg. Er zijn kampioenschappen waar minder belang aan gehecht wordt. Portugal, om maar iets te zeggen. Maar een Belgische trui weten ze wel naar waarde te schatten. Het is toch een ander deelnemersveld. Dat weten ze in het peloton ook."

Vorig jaar was de Leuvenaar al dichtbij, maar in een sprint met vijf was Oliver Naesen sneller. "Ik heb er nog vaak aan teruggedacht. Echt jammer. Achteraf was het een BK zoals heel mijn voorjaar toen. De klassiekers, de Giro: ik fietste met te weinig zelfvertrouwen. Als ik dat zou kunnen rechtzetten, héél graag."

"Hier heb je in de eerste rondjes tijd genoeg om het parcours te bekijken"

Het parcours ligt Stuyven alvast. "Ik ben het eerlijk gezegd nog niet gaan verkennen", vervolgt Stuyven. "Mijn pa is wel al met de GoPro gaan kijken. Die beelden heb ik. Maar voorts zal ik het zondag wel zien. Dat is het voordeel van het BK. Je rijdt rondjes. Het is niet zoals in de klassiekers waar je vooraf goed moet weten waar je je moet positioneren. Hier heb je in de eerste rondjes tijd genoeg om het parcours te bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties