Nederland boven in Halle-Ingooigem: van Poppel haalt het voor jonge sprinter van Quick-Step Floors

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nederland boven in Halle-Ingooigem: van Poppel haalt het voor jonge sprinter van Quick-Step Floors
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De semi-klassieker Halle-Ingooigem, de laatste voorbereiding op het Belgisch kampioenschap, is gewonnen door de Nederlander Danny van Poppel. In de sprint was hij sneller dan Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors).

Halle-Ingooigem is traditioneel de laatste voorbereidingskoers op het BK en dus wilden enkele renners zoals Stuyven - voor de gelegenheid in de kleuren van de nationale ploeg - nog een laatste keer de benen testen. 

Laurens de Vreese (nationale selectie) trok met twee anderen in de aanval, maar de sprintersploegen hadden er baat bij dat de voorsprong niet té groot werd. Het trio werd dan ook al vroeg ingerekend. In volle finale - waar de renners 6x de Tiegemberg moesten trotseren - kende de poging van Nikolas Maes, Jérôme Baugnies en nog enkele anderen meer succes, maar ook zij werden ingelopen. 

Daarna was het een groep van 30 met snelle jongens als Stuyven, van Poppel en Jakobsen die ruimte kreeg van het peloton. Té veel ruimte, want het peloton kon de kopgroep niet meer bijhalen.

Fotofinish

In de sprint van die groep twijfelde de jonge Jakobsen even om aan te gaan uit het wiel van ploegmaat Morkov. Van Poppel kwam er wel goed uit en kon het sprinttalent van Quick-Step Floors afhouden, al was er wel een fotofinish nodig om de winnaar aan te duiden. Sean De Bie werd knap derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties