Ook LottoNL-Jumbo heeft enkele weken voor 'Le Grand Départ' de (indrukwekkende) Tour-selectie al rond

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook LottoNL-Jumbo heeft enkele weken voor 'Le Grand Départ' de (indrukwekkende) Tour-selectie al rond
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Nederlandse LottoNL-Jumbo heeft het zijn huiswerk af voor de Ronde van Frankrijk. Dylan Groenewegen is de snelle man van dienst, terwijl de ploeg ook twee kopmannen voor het klassement heeft.

De laatste dagen maakte LottoNL-Jumbo dag per dag telkens een renner bekend voor de komende Tour de France. Gisteren werd de selectie vervolledigd met als laatste naam Amund Grondahl Jansen, die zijn vuurdoop beleeft in de Tour. 

Dylan Groenewegen, winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne, moet voor sprintzeges zorgen. Vorig jaar won hij nog op de Champs-Elysées, zijn eerste ritzege in de Ronde van Frankrijk. 

Roglic en Kruijswijk

Maar de Nederlandse formatie mikt ook op het klassement. De Sloveen Primoz Roglic toonde met zeges in het Baskenland, Romandië en Slovenië dat hij er helemaal klaar voor is, terwijl Steven Kruijswijk de Giro liet schieten om alles op de Tour te zetten. 

De volledige selectie van LottoNL-Jumbo voor de Tour: Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Antwan Tolhoek, Primoz Roglic, Paul Martens en Amund Grondahl Jansen 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties