Quick-Step Floors heeft één prijs in het bijzonder in het vizier tijdens nationale kampioenschappen

Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties
Quick-Step Floors heeft één prijs in het bijzonder in het vizier tijdens nationale kampioenschappen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De nationale kampioenschappen komen er stilaan aan. Voor een topteam als Quick-Step altijd belangrijk om in zoveel mogelijk landen goed te scoren. Sportdirecteur Tom Steels heeft toch succes voor ogen in één bepaalde koers. Hij hoopt dat Yves Lampaert zijn nationale tijdrittitel kan verlengen.

Steels geeft alvast toe dat Quick-Step zich niet kan wegsteken. "Het is één van de meest mooie en belangrijke momenten van het jaar. Verspreid over acht landen gaan onze renners voor glorie. We zijn altijd een factor geweest in de nationale kampioenschappen en we hopen dat het dit jaar niet anders zal zijn", zegt Steels op de website van de ploeg.

RESULTAAT HERHALEN

Als Belgisch team wil het met name in eigen land uitpakken. "Het is geen geheim dat de Belgische kampioenschappen heel belangrijk zijn voor ons. Yves Lampart is Belgisch kampioen tijdrijden en de route past hem wel opnieuw. Hij heeft in Zwitserland bewezen dat de conditie goed is. Als hij fris zit en op zijn best kan presteren, heeft hij een goede kans om zijn resultaat van vorig seizoen te herhalen."

Het BK op de weg bij de elite is volgens Steels niet te onderschatten. "Het zal een typisch Belgische koers zijn, met sommige oplopende stukken en kasseistroken. We weten dat de aankomst in Binche ook lastig is. De vorm van onze renners is goed, maar het zal niet simpel zijn om de tricolore te veroveren. We moeten klaar zijn vanaf kilometer nul en bij elke actie alert zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties