Belgische kampioen over Chris Froome: "De koers komt in een slecht daglicht en de mensen begrijpen er niks van"

Redactie
| 7 reacties
Belgische kampioen over Chris Froome: "De koers komt in een slecht daglicht en de mensen begrijpen er niks van"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Oliver Naesen is één van de ploegmaats die Franse Tour-hoop Romain Bardet naar het podium moet loodsen. Eén van de concurrenten in juli wordt Giro-winnaar Chris Froome, over wie er de laatste maanden natuurlijk heel wat te doen was.

Heel wat mensen zien Froome nu al als grote favoriet voor de Tour na zijn eindwinst in de Ronde van Italië. "Het zal me benieuwen", vertelt Naesen in HLN. "Binnenkort gaan we het hele verhaal kennen, hoor en lees ik. Het mag komen. Wel of niet, wat is het nu? Er zat toch te veel Salbutamol in zijn urine."

'Ambetant'

Al zijn er volgens de Belgische kampioen wel verzachtende omstandigheden. "Het goede nieuws is: waar hebben we het nu over? Een puffer. Dat zijn geen amfetamines, cortisone, epo, cera en wat nog. Maar het blijft ambetant. De koers komt in een slecht daglicht en de mensen begrijpen er niks van."

"Ze verwachten dat iemand die geflitst wordt met 121 km/u op dezelfde manier wordt gestraft als iemand die met 300 km/u wordt geflitst. Froome is geflitst met 121 km/u. Zo zie ik het", besluit Naesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties