Op naar een nieuw duel Lampaert-Campenaerts? "Ik voel me de beste tijdrijder van België"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Op naar een nieuw duel Lampaert-Campenaerts? "Ik voel me de beste tijdrijder van België"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nog tot zondag wachten voor het BK in Binche, maar donderdag mogen de tijdrijders alvast hun hartje ophalen op het BK tijdrijden. Iedereen verwacht opnieuw een duel tussen Yves Lampaert en Victor Campenaerts.

Campenaerts won in 2016, vorig jaar moest hij de titel aan Lampaert laten. "Ik voel me de beste tijdrijder van België en ik wil dat graag verzilveren met een nieuwe driekleur", is Campenaerts ambitieus. "Vorig jaar greep ik jammer genoeg naast mijn tweede opeenvolgende titel, mede door een valpartij. Omdat ik enkele weken later Europees kampioen werd, was ik in staat om dat snel te vergeten."

"Deze week krijg ik een nieuwe kans om Belgisch kampioen tijdrijden te worden en ik ga opnieuw voluit voor die titel. De eerste plaats is de enige die donderdag telt voor mij", klinkt het. "Ik heb vernomen dat het een snel parcours is in Anzegem, maar toch met een aantal lastige stroken vals plat. En ik ben blij dat te horen. Ik ben bijvoorbeeld een kleine tien kilo lichter dan Yves Lampaert en dan is het zeker niet in mijn nadeel wanneer er enkele stroken vals plat op het parcours liggen."

"Ik ben heel goed uit de Dauphiné gekomen en voel me schitterend"

De voorberelding van Campenaerts staat op punt. "Ik ben heel goed uit de Dauphiné gekomen en voel me schitterend. Ik heb veel zin om donderdag alles op alles te zetten. De vorige twee edities ging het tussen Yves Lampaert en mij in de strijd om de titel en ook dit jaar zal hij mijn grootste concurrent zijn."

"Ik tip op de volgende top drie: ik op de eerste plaats, Yves Lampaert op plaats twee en Thomas De Gendt op de derde plaats", besluit de Antwerpenaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties