Twee absolute topfavorieten voor Belgisch kampioenschap tijdrijden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Twee absolute topfavorieten voor Belgisch kampioenschap tijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Donderdag staat in Anzegem het Belgisch kampioenschap tijdrijden op de agenda. De voorbije twee jaar verdeelden Victor Campenaerts (Lotto Soudal) en Yves Lampaert (Quick-Step Floors) de titels netjes. Ook dit jaar zijn de twee vrienden topfavorieten.

Ze zijn goede vrienden naast de fiets, maar vijanden op de fiets. Zeker tegen de klok. Victor Campenaerts gooide al wat olie op het vuur door te stellen dat hij zich de beste Belgische tijdrijder van het moment voelt. Al is het altijd rekening houden met boerenzoon en hardrijder Yves Lampaert.

1-1 

Bovendien heeft Campenaerts nog een rekening te vereffenen na vorig jaar. Lampaert won met 17" voorsprong, maar de in Winksele wonende Campenaerts kreeg met pech te maken. Al pakte de Antwerpenaar enkele weken later wel nog een mooiere prijs door Europees kampioen tijdrijden te worden. 

In Anzegem wachten er 3 rondjes van 14,4 kilometer. In het algemeen wordt er over een snel parcours gesproken, al zijn er ook enkele stroken vals plat. Een voordeel voor de iets lichtere renners? 

Outsiders 

Bij de outsiders is het vooral uitkijken naar Thomas De Gendt. De Waaslander is echter wel pas terug van een hoogtestage op de Stelvio - alles in het teken van de Tour - en weet dus niet of hij al gerecupereerd is tegen donderdag. Het golvende parcours is echter wel op maat van de eeuwige aanvaller De Gendt. 

Verder zijn er met Laurens De Plus (Quick-Step Floors) en Nathan Van Hooydonck (BMC) nog twee grote kandidaten voor het podium. Al mogen ook de tijdrijderscapaciteiten van de jonge Senne Leysen niet worden onderschat. Of kan Stijn Devolder op zijn oude dag nog iets betekenen? 

Onze favorieten voor het BK tijdrijden: 

**** Victor Campenaerts 
*** Yves Lampaert - Thomas De Gendt 
** Laurens De Plus - Nathan Van Hooydonck - Senne Leysen 
* Frederik Frison - Edward Theuns - Stijn Devolder - Guillaume Van Keirsbulck

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties