Vier keer top vijf op BK tijdrijden... maar Thomas De Gendt legt uit waarom hij de lat niet te hoog legt in Anzegem

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Vier keer top vijf op BK tijdrijden... maar Thomas De Gendt legt uit waarom hij de lat niet te hoog legt in Anzegem
Foto: © photonews

Iedereen verwacht donderdag in Anzegem een tweedstrijd tussen Yves Lampaert en Victor Campenaerts voor de Belgische tijdrittitel. Of kan Thomas De Gendt hen het vuur aan de schenen leggen?

De Gendt is zelf niet erg ambitieus wat betreft het BK tijdrijden. Dat heeft alles te maken met zijn voorbereiding op de Tour. "Ik keer vandaag pas terug naar huis van een hoogtestage in Italië, waardoor ik geen hoge verwachtingen koester voor het BK tijdrijden", opent De Gendt bij zijn team. "Donderdag is een goede gelegenheid om à bloc te gaan op de tijdritfiets, dat is de beste training die er is."

De Waaslander eindigde al vier keer in de top vijf op het BK tijdrijden. Dit jaar is hij voorzichtig. "Ik verwacht te eindigen tussen de vijfde en vijftiende plaats", aldus De Gendt. "Al zit een podiumplaats er altijd in, maar ik weet niet hoe mijn lichaam zal reageren op de terugreis naar België."

Open deur

Het parcours is alvast in het voordeel van 31-jarige De Gendt. "Ik ken de wegen van het BK, doordat ik al enkele keren de kermiskoers in Vichte gereden heb. Het parcours moet me in principe liggen omdat het niet volledig vlak is en ook niet technisch is. Victor Campenaerts en Yves Lampaert zijn de topfavorieten, maar daarmee trap ik een open deur in", weet de Lotto Soudal-renner. 

"Ik ben op stage geweest in de buurt van de Stelvio en verbleef hier een kleine week. Ik heb vier lange trainingen gedaan. Gisteren werkte ik een training van zes uur af over de Stelvio en Gavia. Ik hoop uiteraard tijdens de Tour de vruchten te plukken van deze hoogtestage", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties