Quick-Step Floors zit al aan tram 4, leider triomfeert opnieuw

Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties
Quick-Step Floors zit al aan tram 4, leider triomfeert opnieuw
Foto: © photonews

De veertigste (!) overwinning voor de mannen van The Wolfpack is een feit. Ook op de tweede dag van Adriatica Ionica race waren ze aan het feest. Er lagen nochtans enkele hindernissen op de weg naar Maser. Desondanks sprintte leider Elia Viviani naar een nieuwe zege.

De tweede etappe kende een vlakke aanloop, maar met twee klimmetjes van derde categorie en een geaccidenteerde finale waren er ongetwijfeld enkele renners niet gerust op. Zowel voor sprinters als aanvallers lag hier een kans. Wat in de kaart speelde van de snelle mannen is dat er geen grootschalige ontsnapping van kwam.

Er waren enkel aanvalspogingen die gedoemd waren om te mislukken waarbij een renner richting finish dacht te soleren, maar weinig ruimte kreeg van het peloton. Wat niet wil zeggen dat het een gemakkelijke rit werd. Op 22 km van de finish moesten steeds meer renners lossen uit de grote groep.

ITALIANEN BOVEN

Valerio Conti van het UAE-team ondernam ook nog eens een eenmanspoging. Met nog vier kilometer af te leggen, lag hij een tiental secondjes voor. Op twee kilometer van de meet kreeg Conti het gezelschap van zijn landgenoot Marco Canola. Beide heren werden alsnog teruggegrepen. Ook in de sprint waren het Italianen die de hoofdrol speelden. Elia Viviani bleek sneller dan Simonoe Consonni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties