Thomas De Gendt zet zich voluit in voor goed doel

Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties
Thomas De Gendt zet zich voluit in voor goed doel

Thomas De Gendt laat zijn hart spreken. De renner van Lotto-Soudal steunt de vzw Een Hart voor ALS en is de ambassadeur van de Ortler Mountain Challenge 2018. Onze landgenoot heeft de ziekte leren kennen via zijn ploegmaat André Greipel, die zich ook al inzette voor soortgelijke projecten.

Door een sportief evenement te organiseren aan Sulden am Ortler wil Een hart voor ALS het verschil in fysieke conditie tussen een gezonde sporter en een ALS-patiënt benadrukken. Als winnaar van de rit naar de Stelvio is De Gendt in die regio vaste klant. "Ik ken de regio zeer goed door verschillende trainingsstages vanuit Sulden am Ortler. Uiteraard heeft de Stelvio voor mezelf een mythische betekenis", aldus De Gendt op de site van de Ortler Mountain Challenge.

MOEDER GREIPEL

Hij legt uit hoe hij met de bewuste ziekte in contact kwam. "ALS heb ik helaas leren kennen via mijn ploegmaat André Greipel die zich naar aanleiding van de ziekte van zijn moeder geëngageerd heeft voor een aantal projecten. Als je merkt welke impact de ziekte heeft, zowel voor de persoon in kwestie als de omgeving, sta je daar toch sneller bij stil. Vandaar mijn engagement voor dit project."

De Gendt draagt zijn rit van gisteren op aan de strijd tegen ALS en zette het profiel ervan op Strava. Als ambassadeur van de Ortler Mountain Challenge volgt hij Gella Vandecaveye en Niels Albert op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties