Eerlijke Yves Lampaert kan titel niet verlengen: "Maar dat is geen echt excuus"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Eerlijke Yves Lampaert kan titel niet verlengen: "Maar dat is geen echt excuus"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iedereen verwachtte een tweestrijd tussen Victor Campenaerts en Yves Lampaert op het BK tijdrijden. Thomas De Gendt stak daar een stokje voor en eindigde netjes tussen de twee tijdritspecialisten.

Een eerlijke Lampaert na afloop. "Ik was erg gemotiveerd om die mooie tricolore trui te behouden, zeker omdat er heel wat fans aanwezig waren voor mij", vertelde Lampaert na afloop bij zijn ploeg. "Maar het zat er nooit in. Al kan ik wel blij zijn met mijn derde plek, want ik kwam met een verkoudheid terug van de Ronde van Zwitserland."

Geen excuus

Al wil de West-Vlaming dat niet als excuus inroepen. "Dat is geen echt excuus, want mijn benen voelden goed. Al was het niet voldoende voor winst. Het is de vierde keer dat ik hier op het podium eindig, wat toch zeker niet slecht is. Maar ik had graag opnieuw op het hoogste podiumplekje gestaan", besluit Lampaert. 

Zondag krijgt de tweevoudige winnaar van Dwars door Vlaanderen een herkansing op het BK op de weg in het Waalse Binche. Daar wordt Lampaert gezien als één van de outsiders op een medaille. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties