Entourage vreest voor veiligheid van Froome tijdens de Tour: "Uitspraken van Hinault kunnen de woede aanwakkeren"

Redactie
| 24 reacties
Entourage vreest voor veiligheid van Froome tijdens de Tour: "Uitspraken van Hinault kunnen de woede aanwakkeren"
Foto: © photonews

Binnen twee weken gaat de Ronde van Frankrijk van start. Maar de coach van favoriet Chris Froome vreest voor de veiligheid van zijn poulain tijdens de Tour. Dat heeft alles te maken met de uitspraken van Bernard Hinault.

Hinault vindt niet dat Froome mag starten in de Tour. Tim Kerrison, de coach van Froomey, hoopt dat het wielerfans niet op slechte gedachten brengt. Zo moest Lance Armstrong ooit een klimtijdrit op Alpe d'Huez afwerken, waarbij enkele 'fans' op de Amerikaan spuugden. Net ook omdat Armstrong zo omstreden was.

"Het Franse publiek is fantastisch", citeert Sporza Kerrison. "Maar een deel ervan is vijandig tegenover Froome. Sommigen haten hem. De commentaren van Hinault kunnen die woede en wrok enkel maar aanwakkeren. Als dat het geval is, vind ik het niet verantwoord wat Hinault allemaal gezegd heeft."

Extra veiligheid

"Chris is een mens. Door de manier waarop hij behandeld wordt, voelt Chris zich onrecht aangedaan. Om de veiligheid van de renners te verzekeren, moet Chris correct behandeld worden in de media", zegt zijn coach. 

Sky zelf zal de veiligheid van Froome gevoelig versterken. "We werken al jaren samen met die mensen", klinkt het. "Ze geven ons onder andere tips over hoe we de veiligheid van de renners ook tijdens de koers kunnen verzekeren. Vooral in bergritten kan dat van pas komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties