Kan Kevin Pauwels (opnieuw) rol van betekenis spelen? "Veel hangt af van het koersgedrag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Kan Kevin Pauwels (opnieuw) rol van betekenis spelen? "Veel hangt af van het koersgedrag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op het BK staan ook heel wat veldrijders aan de start. Zij willen niet alleen kilometers opdoen met het oog op de winter, sommigen - zoals Kevin Pauwels - gooiden in het verleden al hoge ogen op zo'n kampioenschap.

Pauwels eindigde al twee keer in de top 10 op het BK. En de crosser van Marlux-Bingoal mikt opnieuw op een sterk resultaat, getuige het feit dat hij na Dwars door het Hageland en Halle-Ingooigem telkens nog ging bijtrainen.

"Ik heb ook al even het parcours verkend", opent Pauwels bij zijn ploeg. "Twee rondjes. Het is niet zo lastig. De kasseistroken zijn niet zo lang. Voor de rest is het golvend, maar nooit echt klimmen. Veel voor mij hangt af van het koersgedrag. Ik hoop dat ze lang gaan wachten om te beginnen koersen. Maar dat bijtrainen deed ik niet alleen voor het BK, maar ook voor het crossseizoen."

"Het had dit wegseizoen qua uitslagen nog wat beter gekund"

Pauwels deed het de afgelopen weken niet onaardig op de weg. Derde in een rit in de Triptyque Ardennais en vijfde in Dwars door de Vlaamse Ardennen. "Misschien had ik daar wel kunnen winnen", aldus Pauwels. "Het had dit wegseizoen qua uitslagen nog wat beter gekund, mocht ik me wat beter kunnen positioneren."

"In het begin van het seizoen voelde ik me nog niet zo goed, want ik heb iets langer gerust. Maar nu gaat het wel redelijk goed. Je voelt wel dat het in een koers als Halle-Ingooigem nog iets sneller gaat. Het was goed dat ik er nog bij was in de eerste groep", besluit de veldrijder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties