Marc Sergeant legt uit waarom onderhandelingen met sprinter André Greipel zo moeilijk verlopen

Redactie
| 0 reacties
Marc Sergeant legt uit waarom onderhandelingen met sprinter André Greipel zo moeilijk verlopen

Blijft hij bij Lotto Soudal of niet? De onderhandelingen tussen de Belgische WorldTour-ploeg en André Greipel verliepen erg moeizaam. Al lijkt er wel een akkoord in de maak te zijn.

Het water leek enkele weken geleden erg diep te zijn tussen Lotto Soudal en de 'Gorilla'. "We hebben een goed gesprek gehad", vertelt Marc Sergeant bij Sporza. "Dat dossier zit op het goeie spoor. Wij zouden voor de Tour graag uitsluitsel hebben zodat we er daar vol voor kunnen gaan."

"Waarom het moeizaam ging? Het is een misvatting dat wij hem maar één jaar wilden aanbieden, het ging altijd over twee jaar", klinkt het. "Maar het ging wel over het loon, dat is ook logisch. Zijn leeftijd begint een rol te spelen. Er is respect langs beide kanten. Hij wou niet meer investeren in een nieuwe ploeg. Hij wou graag zijn carrière bij ons beëindigen en wij geven hem die optie. Het gaat nu nog over kleine dingen. Binnen een paar dagen verwacht ik een akkoord."

Tour

Greipel gaat binnen twee weken naar de Tour. Vorig jaar won hij daar niet. "Zijn emotionele toestand was niet optimaal. Zijn moeder was doodziek. Deze winter is ze overleden. Het is raar om te zeggen, maar voor hem was dat een bevrijding. Ze hadden er allebei vrede mee. Daarna was hij herboren. In de Tour Down Under was hij al goed. Zonder zijn sleutelbeenbreuk had hij nog meer geforceerd", besluit de teammanager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties