Ondanks favorietenstatus op BK... "Zelf maak ik er geen hoofddoel van"

Redactie
| 2 reacties
Ondanks favorietenstatus op BK... "Zelf maak ik er geen hoofddoel van"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Organisator Jean-Luc Vandenbroucke spreekt zondag over twee topfavorieten op het BK: Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. De laatste kan zijn derde tricolore trui veroveren in Binche.

Het belooft een parcours voor de punchers te worden. "Die favorietenstatus danken Greg en ik natuurlijk aan onze status en ons palmares", vertelt Gilbert in HLN. "Toch verwacht ik een zeer open BK. Er zijn veel andere renners die kampioen kunnen worden. Zelf maak ik er geen hoofddoel van. Dat doe ik nooit. Omdat je de dingen niet in de hand hebt."

"Een BK laat zich moeilijk controleren. Je mag nog zó enthousiast en ambitieus aan de start verschijnen, na tien kilometer kan alles over zijn. Een grote, gevaarlijke groep die wegglipt, elk team vertegenwoordigd... Wie rijdt dan nog? Maar voor hetzelfde geld blijft de deur tot diep in de finale op slot. Je kan het niet voorspellen."

Geluk

De renner van Quick-Step Floors maakt geen hoofddoel van het BK. Al is een nieuwe Belgische trui altijd welgekomen. "Het blijft een leuk hebbeding. Le goût avant tout, hein. De goesting om hem nog eens een heel jaar lang te kunnen dragen, daar doe je 't als Belgische coureur voor."

"De trui heeft me ook al twee keer geluk gebracht. Ik heb er prachtige momenten mee beleefd, mooie koersen mee gewonnen. Een rit in de Tour, gele trui incluis. Clasica San Sebastian, GP Québec. Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race...", besluit Gilbert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties