Ook bondscoach ziet 2 superfavorieten, maar... "Van Aert was onlangs nog op weg naar grootse prestatie in de Elfstedenronde"

Redactie
| 2 reacties
Ook bondscoach ziet 2 superfavorieten, maar... "Van Aert was onlangs nog op weg naar grootse prestatie in de Elfstedenronde"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Kevin De Weert ziet net als heel wat andere kenners twee topfavorieten voor het BK in Binche: Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. Maar de bondscoach beseft dat hun status het zeker niet makkelijker zal maken om de tricolore trui te veroveren.

"Net omdat Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert naar voor geschoven worden als de favorieten kan het er enkel maar voor zorgen dat het een moeilijke klus wordt voor dat duo", vertelt De Weert in Het Nieuwsblad. "Er starten ook nog mannen als Jasper Stuyven en Yves Lampaert. Laatstgenoemde heeft dit jaar weer een stap voorwaarts gezet voor mij."

"En in het afgelopen BK tijdrijden vergaloppeerde hij zich door in de eerste ronde te hard door te trekken. Wout van Aert heeft er een stage opzitten en was onlangs nog op weg naar grootse prestatie in de Elfstedenronde tot hij in volle finale op een kasseizone genekt werd door een lekke band", zegt de bondscoach. 

"Tim Wellens kan als geen ander focussen op een wedstrijd"

Op een BK is het ook altijd rekening houden met het sterke blok van Lotto Soudal. "Daar denk ik dan meteen aan Tiesj Benoot. Die komt weer van zijn berg af. Dat is ondertussen zijn vaste recept geworden om goed te zijn. Tiesj is geen veelwinnaar, maar als hij dan wint is het er wel helemaal op zoals in de Strade Bianche. Ook Tim Wellens zal wel een gooi willen doen naar de Belgische titel. Die kan als geen ander focussen op een wedstrijd."

Ook Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en WB-Aqua Protect-Veranclassic brengen heel wat renners aan de start. "Xandro Meurisse is voor mij iemand die er wel zou kunnen staan", geeft De Weert een verrassende naam. "Een explosief baasje dat de afgelopen weken wel wat liet zien. Het parcours is alvast selectief genoeg om er iets moois van te maken. Ik verwacht een mooie strijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties