POLL: wie kroont zich zondag tot Belgisch kampioen op de weg?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
POLL: wie kroont zich zondag tot Belgisch kampioen op de weg?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

223 kilometer moeten de renners zondag afleggen om te bepalen wie er in het Waalse Binche zich tot Belgisch kampioen kroont. Wordt het één van de twee superfavorieten of toch een andere renner?

Er wordt vooral over Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) en Greg Van Avermaet (BMC) als kanshebbers gesproken. Gilbert kan zijn derde tricolore trui in zijn kast hangen, 'Greg' slaagde er nog niet in om Belgisch kampioen te worden. 

Maar op een BK zijn er heel wat outsiders en vallen er ook regelmatig verrassingen uit de bus. Denk maar aan drie jaar geleden, toen ene Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) zich in Tervuren verrassend tot Belgisch kampioen kroonde. 

Naesen, Stuyven en Lampaert als outsiders

Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) kan dan weer voor zijn tweede driekleur op rij gaan, maar ook Yves Lampaert en Jasper Stuyven bewezen al dat ze in goede doen zijn. Achter de naam Tim Wellens staat een vraagteken na zijn moeilijke Ronde van Zwitserland. Of wat kan Wout Van Aert op een parcours dat bestempeld is voor 'flandriens'. Waarna we ook meteen aan Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot Jens Keukeleire moeten denken. 

Wij houden er een poll over. Wie is uw grote favoriet om de komende 12 maanden in de Belgische kleuren door het peloton te rijden? 

Wie wordt zondag Belgisch kampioen op de weg?

0%
0%
0%
0%
33%
0%
33%
0%
0%
0%
0%
33%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties